Voor patiënten

In de periode na een hartoperatie is het belangrijk om weer vertrouwen te krijgen in uw lichaam. Via het ziekenhuis worden trajecten aangeboden waarbij u middels begeleiding door fysiotherapeuten gecontroleerd dit vertrouwen weer terugwint.

Deze hartrevalidatieprogramma’s worden tegenwoordig met professionele protocollen ook online aangeboden wat zeker nu in deze tijden van Corona een uitkomst biedt.

U kunt ook zelf direct aan de slag lees onderstaand meer over de mogelijkheden

Tele-Hartrevalidatie kan ook nu al voor u een oplossing zijn

Wat is hartrevalidatie?

Tijdens hartrevalidatie werk je samen met anderen aan je herstel. Je leert je grenzen opnieuw kennen en verleggen. Daarnaast krijg je tips voor een gezonde leefstijl en leer je omgaan met emoties en onzekerheid. Je krijgt een op maat beweegprogramma, goede voorlichting en persoonlijke adviezen en tips om een goede leefstijl te ontwikkelen en vast te houden, ook na afloop van het programma. Zo kun je blijven werken aan jouw conditie en de kans op een terugval of nieuwe hartproblemen verkleinen.

Tele-hartrevalidatie

Tijdens de coronacrisis is hartrevalidatie op locatie helaas niet mogelijk. “Afstand houden” is het devies en met meerdere patienten bij elkaar sporten in een zaal(tje) brengt risico’s met zich mee. Toch is het mogelijk om nu – volledig gecontroleerd en onder professionele begeleiding – online een hartrevalidatie programma te volgen. Je krijgt bovengenoemde onderdelen die bij de hartrevalidatie programma horen via live video sessies persoonlijke coaching via de Vital10 gezondheidsapp. De voordelen zijn:

  • Je kunt direct beginnen
  • Persoonlijke begeleiding door een gespecialiseerd team
  • Tijdens jouw begeleiding een cardioloog dichtbij voor vragen (tijdens de online sessie kijkt de arts met je mee)
  • eCoaching via jouw eigen persoonlijke dossier (MijnVital10)
  • het telehartrevalidatieprogramma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering
  • je ontvangt van ons je eigen bloeddrukmeter die je via de Viatal10 app kunt koppelen

Hartrevalidatie helpt.

Meedoen aan een hartrevalidatieprogramma helpt! Je hebt daarna minder kans op nieuwe hartproblemen en hebt meer vertrouwen in je lichaam. Je leert er omgaan met de gevolgen van de aandoening.

Voor wie is tele-hartrevalidatie bedoeld?

Telerevalidatie is met name geschikt als je recent een van de volgende ingrepen of aandoeningen hebt gehad:

Vergoeding

Meedoen aan het hartrevalidatieprogramma zoals hierboven beschreven wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt dan wel een verwijzing van je cardioloog of huisarts nodig.

Starten met tele-hartrevalidatie

Tele-hartrevalidatie is, net als gewone hartrevalidatie, een programma van 8 tot 16 weken.
Voordat je start met harthartrevalidatie krijg je eerst een intakegesprek. Dit gebeurt telefonisch/videobellen binnen een week nadat je je hebt aangemeld.

Team

Bij de begeleiding is een team van verschillende professionals betrokken. Dit team bestaat uit een cardioloog, verpleegkundige, fysiotherapeut, diëtist, psycholoog en maatschappelijk werker.

Wat heb je nodig voor tele-hartrevalidatie?

  • een verwijzing van je cardioloog of huisarts.
  • een telefoon en een computer/smartphone met goede internetverbinding en met camerafunctie
  • een vrije ruimte van ong. 2 bij 2 meter in of om het huis om oefeningen te kunnen doen en een matje of vloerkleed
  • er moet een ander volwassen persoon in de ruimte aanwezig zijn tijdens de live-video ‘fitness-sessies’ die in het geval van calamiteiten bijvoorbeeld hulp kan inschakelen

Tot slot

Onderstaand zie je een korte impressie van de studio’s waarvan uit bijvoorbeeld de beweegsessies met de fysiotherapeut gegeven wordt en een filmpje met wat ervaringen van patiënten die deelgenomen hebben en wat zij er van vinden:

Binnen het BENEFIT programma wordt een protocol gehanteerd dat geaccordeerd is door de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) en wat helemaal veilig is.

Zelf aanmelden?

Wenst u meer informatie over tele-hartrevalidatie bij BENEFIT@Home of de aanmeldprocedure, vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in. Hier kunt u, indien gewenst, al uw vragen noteren. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om uw vragen te beantwoorden. Wij staan graag voor u klaar.

Direct aanmelden voor tele-hartrevalidatie kan natuurlijk ook. Gebruik ook hiervoor het onderstaande formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om met u uw wensen en mogelijkheden te bespreken.